LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i cancergenetik

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Projektets övergripande mål är att identifiera nya biomarkörer och öka den molekylära förståelsen för en högrisk-subgrupp av barntumören neuroblastom. Denna anställning är finansierad av Institutionen för Biomedicin, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet samt av NNBCR-konsortiet - Novel Neuroblastoma Biomarkers of Clinical Relevance (http://www.nnbcr.se). NNBCR är finansierat av Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Ämne

Cancergenetik vid Avdelningen för Patologi och Genetik, Inst för Biomedicin, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet.

Ämnesbeskrivning

Det övergripande målet för projektet är att kartägga gener och genmekanismer bakom barncancerformen neuroblastom.

Arbetsuppgifter

Särskilt svårbehandlade varianter av barncancerformen neuroblastom utgörs framför allt av två typer. Detta projekt avser studera högriskneuroblastom som inte har amplifiering av genen MYCN. Dessa tumörer har istället ofta andra genetiska avvikelser som t.ex. deletioner på kromosomregion 11q. Inom denna post-doc kommer den anställde studera dessa tumörer inom projektet och identifiera vilka gener och genmekanismer som är inblandade där. Utifrån dessa studer ämnar vi utföra en rad olika funktionella studier och cellbiologiska studier med avseende på klarläggande av biomarkörstatus. Arbetet kommer att utföras inom Prof. Tommy Martinssons forskningsgrupp. Relevanta referenser är t.ex PMID: 20145112 samt PMID: 25071110.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Det är meriterande att ha en PhD i ett relevant ämne t.ex. där den sökande har studerat tumörmaterial med olika sorters metoder och inriktningar såsom t.ex. genetiska, molekylärbiologiska, cellbiologiska eler funktionella studier. Utmärkta kommunikativa färdigheter krävs, inklusive goda färdigheter i muntlig och skriven engelska.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Tommy Martinsson, Professor, 031 343 4803, tommy.martinsson@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-10-15

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.