Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsbibliotekarie

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av tio bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin koordinator.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med retrospektiv katalogisering av våra äldre samlingar.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av retrospektiv katalogisering av äldre material. Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska och erfarenhet av arbete inom universitets- eller högskolebibliotek. Det är meriterande med kunskaper i slaviska och romanska språk samt tyska och erfarenhet av arbete med katalogisering av material på dessa språk.

Anställning

Anställningen är en intermittent timanställning där timmarna varierar utefter behov, med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket. Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader och omfattningen är 20-50 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Helena Siesjö, Bibliotekschef
031-786 17 87
helena.siesjo@ub.gu.se

Anna Sjödahl Hayman, Biträdande bibliotekschef
031-786 17 61
anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Lise-Lotte Larsdotter, tf Koordinator för Team Katalog
031-786 1163
lise-lotte.larsdotter@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?