20-year-anniversary: Master's Programme Social Work and Human Rights

Tid: 2017-10-24 kl 13:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Högtid

Location: Samvetet, entrance hall, Spängskullsgatan 19. Theme: Challenging boundaries - the need for social work in a globalized world

Antonio Molinaro - Gut microbiota: Master of glucose metabolism

Tid: 2017-10-24 kl 14:00
Plats: Konferensrummet, Wallenberglaboratoriet, Blå stråket 5, Sahlgrenska universitetssjukhuset

Evenemangstyp: Halvtidsseminarium

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin, institutionen för medicin vid Sahlgrenska akademin

Musiklärarkonsert på FN-dagen

Tid: 2017-10-24 kl 18:00

Evenemangstyp: Konsert

En konsert där musiklärarstudenterna ger smakprov på sina respektive konstnärliga uttryck i olika ensemblekonstellationer. Värdegrundsfrågor och internationell samverkan är viktiga komponenter i musiklärarutbildningen och hur musiken och konsten har potential att överbrygga olika slags gränser och språkbarriärer mellan människor.

IWSM MENSURA

Tid: 2017-10-25 kl 08:30
Plats: Lindholmen, Gothenburg

Evenemangstyp: Konferens

This year's theme is Measurement for future software industry: driving value creation, i.e. how to maximize the value for an organization from making use of data from their software applications and systems.

Meeting Point HR Dig & Gig

Tid: 2017-10-25
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Seminarium

Sustainable development as a Pedagogical Challenge

Tid: 2017-10-25 kl 13:00

Evenemangstyp: Workshop

Sustainable development remains a critically urgent concept but it is also inevitably (is it?) vague and even contested. Some argue that sustainable development cannot be taught but that as educators we have a duty to meaningfully engage learners in the search for a world that is more sustainable than the one currently in prospect. To do so new forms of teaching and learning are necessary that can help students deal better with complexity, ambiguity, uncertainty and with values and moral dilemmas but also with the risk of apathy and powerlessness. Just like ´business-as-usual´ is no longer an option, neither is ´education-as-usual´.

Tid: 2017-10-25 kl 13:00
Plats: Gothenburg Research Institute - Konferensrummet plan 3, Viktoriagatan 13

Evenemangstyp: Seminarium

Seminarium om boken Ageing, Organisation and management: Constructive Discourses and Critical Perspectives. Explores critical perspectives on ageing in organisations, both critically and constructive ways. It focuses on aspects of worklife and diversity management by bringing together recent research in this field. It offers new understanding on age related organizational research and especially from the HRM perspective.

Föreläsare: Albert Mills and Jean Helms Mills från Saint Mary's University, Canada, och Iiris Aaltio from University of Jyväskylä, Finland.

Jubileumskonsert - Improvisation och världsmusik

Tid: 2017-10-25 kl 18:00

Evenemangstyp: Konsert

I år fyller improvisationsutbildningen 20 år samtidigt som världsmusikutbildningen fyller 15. Med åren har en hel del samarbeten uppstått mellan inriktningarna, vilket resulterat i en kreativ miljö med plats för spännande konstnärliga utbyten. Jubileet firas med en gemensam, gränsöverskridande konsert, där både studenter och lärare uppträder.

Lindholmen Software Development Day 2017

Tid: 2017-10-26 kl 08:00
Plats: Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5, Göteborg

Evenemangstyp: Konferens

Welcome to the Lindholmen Software Development Day October 26. We proudly present experts in the field of Software Development that will take on the theme the Software Society, the interaction between our changing behavior, our society, and the new landscape of Software Services.

Governance in the Polar Regions: The Role of Law in Protecting Social and Environmental Values

Tid: 2017-10-26 kl 09:30
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - SKF-salen

Evenemangstyp: Konferens

The aim of this seminar is to explore questions relating to the role of law in protecting environmental and social values in the Polar Regions.

En timme på Pedagogen: Faderskap i omvandling

Tid: 2017-10-26 kl 12:15

Evenemangstyp: Föreläsning

Lunchföreläsning: Faderskap i omvandling

Föreläsare: Thomas Johansson, professor i pedagogik med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

SOLAS workshop

Tid: 2017-10-26
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A

Evenemangstyp: Workshop

See English site using link at top of page for more information.

OBS! INSTÄLLT! Kammarkören med ett Ramaskri

Tid: 2017-10-26 kl 18:00

Evenemangstyp: Konsert

OBS! Framflyttat till våren 2018!

Romanskonsert

Tid: 2017-10-26 kl 19:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Ohlinsalen, B301

Evenemangstyp: Konsert

Välkomna till en stund med romanser och lieder tillsammans med operastudenterna och Magnus Ricklund. Välkänt och okänt i en vacker höstbukett.

Louise Arvidsson - Diets of European children with focus on obesity and well-being: the IDEFICS/I.Family cohort

Tid: 2017-10-27 kl 09:00
Plats: Hälsovetarbacken, Arvid Wallgrens Backe - Hus 2, Sal 2118

Evenemangstyp: Disputation

Avhandling för medicine doktorsexamen vid Sahlgrenska akademin, institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, enheten för socialmedicin och epidemiologi

Sida 1 av 8

Lägg till evenemang

Har du information om ett evenemang på Göteborgs universitet?

Lägg in det i kalendern!

Kalendern på Göteborgs universitets startsida visar öppna evenemang som riktar sig till en bred allmänhet.
Har du ett evenemang som platsar i den öppna kalendern, hör av dig till redaktionen.

Sidansvarig: Mikael Stoltz|Sidan uppdaterades: 2017-10-03