Algoritmbubblornas tid

Seminarium

Sant eller falskt ¿ det tycks i medievärlden spela allt mindre roll. Vi söker selektivt information som bekräftar eller rent av förstärker våra egna åsikter och verklighetsbilder. Allt tyder på att vi är på väg in i ett Post Truth Society. Hur går det med bildningen där? Vem bryr sig i en värld, där den information som förmedlas i allt större utsträckning produceras i filterbubblor och ekokammare, om fakta som inte är alternativa?

Ett samtal om algoritmbubblornas konsekvenser för demokratin, det fria ordet och våra liv med Jan Helin, programdirektör på SVT, Jesper Strömbäck, professor i journalistik vid Göteborgs universitet, och Ulrika Knutson, publicist och hedersdoktor vid Göteborgs universitet.
Samtalsledare: Jonna Similä, programkoordinator, Hanaholmen.
Arrangörer: Svenska kyrkan, Göteborgs universitet och Hanaholmen - kulturcentrum för Sverige och Finland
Plats/lokal: Oklart

Datum: 2017-09-29

Kategorier: Samverkan