Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Välkommen till Göteborgs universitet!

[2017-07-18] Grattis till din studieplats vid Göteborgs universitet! Du har blivit antagen till ett av de mest populära universiteten i Sverige. Tillsammans är vi 38 000 studenter och 6000 anställda.

• Första antagningsbeskedet: Fler antagna, lägre söktryck

[2017-07-14] Göteborgs universitet följer den nationella trenden och har något fler antagna studenter och färre behöriga sökande till höstterminen 2017 efter det första antagningsurvalet.

• Effektivt skydd mot höftfraktur vid kortisonbehandling

[2017-07-12] Det finns ett effektivt skydd mot höftfraktur för de många äldre vars skelett successivt håller på att brytas ned, som en bieffekt av kortisonbehandling. Om patienterna får läkemedelssubstansen alendronat minskar risken för höftfraktur med 65 procent, visar en studie publicerad i The Journal of the American Medical Association (JAMA).