Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

De vill undersöka hur invandrare använder sociala medier

[2017-02-25] Quang Evansluong, som har doktorerat vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, kommer tillsammans med sin kollega Amit Mitra i ett nytt projekt undersöka hur invandare använder sociala medier.

[Jönköpings-Posten]

Hon ska bygga relationer i Göteborg

[2017-02-25] FLYTTAR. - Jag är en sorts relationsbyggare. Så beskriver Eva Wiberg sin uppgift som prorektor vid Lunds universitet. Från halvårsskiftet ska hon bygga relationer åt Göteborgs universitet, där hon blir rektor.

[Skånska Dagbladet]

Företagen är de nya aktivisterna

[2017-02-25] Den amerikanska modekedjan Nordstrom skapade uppståndelse när de slutade sälja produkter med Ivanka Trumps varumärke. Svenska Coop tar ställning mot köttkonsumtion och H&M-ägda Monki publicerar feministiska manifest.

[EFN Webb-TV]

Därför är det så viktigt för Sverige att försvara självbilden

[2017-02-25] Handel, turism, investeringar och omval. Därför är det så viktigt för regeringen och svenska myndigheter att försvara den positiva bilden av Sverige.

[SVT Nyheter]

Problemläsaren från Göteborg

[2017-02-25] Orädd, rättfram, metodisk och debattglad. Han är forskaren från Göteborg som gjort tydliga avtryck i den globala läkemedelsindustrin. Möt professor Joakim Larsson som forskar om antibiotikaresistens.

[Göteborgs-Posten]

94-åriga Astrid: Underbart att man får vara så gammal

[2017-02-25] Forskarna har börjat tala om en ny generation äldre som lever ett gott liv på äldre dagar, trots krämpor och sjukdomar. "Mindful"-äldre kallas de ibland. Vi ringde upp Astrid Lind, 94 år, för att prata om vad som sätter guldkant på tillvaron.

[Dagens Nyheter]

Det går att lösa krisen i vården

[2017-02-25] De senaste veckorna har präglats av larmrapporterna om kris i vården. Många har handlat om Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, men problemen finns i hela Västra Götaland.

[Skaraborgs Allehanda]

Nytt armband ska rädda liv

[2017-02-24] Nytt digitalt armband kan rädda liv genom att kopplas till information om patienter. Nu ska den testas i skarpt läge bland ambulanssjukvårdare i Göteborg.

[SVT Nyheter Väst]

Unga riskerar att stressa mer på jobbet

[2017-02-24] Unga människor lägger allt ansvar på sig själva i jobbsammanhang - vilket gör att de lättare bränner ut sig.

[MåBra]

Att organisera för ett hållbart arbetsliv

[2017-02-24] Kraven på organisationer har ökat till följd av en ökad konkurrens, individualisering och tillgänglig information. För organisationsledningar innebär detta en hel del stress och ledningsutmaningar.

[Högskolan i Skövde]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?