Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Granskning av normalt föräldraansvar

[2017-10-24] Riksförbundet FUB har anlitat Monica Larsson, som är jurist, universitetslektor (Göteborgs universitet) och forskare, för en granskning av myndigheters och domstolars tillämpning av begreppet normalt föräldraansvar.

[Örebronyheter]

Tre universitet slåss om Stora FM-priset

[2017-10-24] Tävlingsbidrag från Göteborgs universitet, Uppsala universitet och Umeå universitet går vidare till final i årets upplaga av tävlingen Stora FM-priset.

[Förvaltarforum]

Prata tandhälsa kan motverka övervikt bland barn

[2017-10-24] Överviktiga barn är ett känsligt ämne. Men nu tror sig folkhälsovetaren Louise Arvidsson på Sahlgrenska akademin ha kommit på ett nytt sätt att ta sig an ämnet barnfetma. Utan att trampa någon förälder på tårna.

[SVT Nyheter Väst]

Universitetsdag i Washington med fem svenska lärosäten

[2017-10-24] Cancer, hållbar utveckling och migration är i fokus under seminariet Research and innovation addressing societal challenges som hålls på Sveriges ambassad i Washington D.C. den 26 oktober.

[Umeå universitet]

Forskargruppen har jäst och blivit störst

[2017-10-24] Systembiologi är ett nytt och hett forskningsområde. Matematiska modeller används för att förstå system i levande organismer, till exempel ämnesomsättningen hos jäst.

[IVA-aktuellt]

Experten: Därför reagerar du så starkt när A6 byter sitt varumärke

[2017-10-24] Varumärkesexperten om A6 namnförändring och nya image Reaktionerna lät inte vänta på sig när A6 bytte stavning till Asecs. Varumärkesforskaren Eva Ossiansson menar att det beror på köpcentrets koppling till det gamla regementet.

[Smålands-Tidningen]

Bortglömt konstnärskap förändrade Karins liv

[2017-10-24] Slumpen ställde Karin Ström Lehander, konstvetare i Linköping, inför en herrgårdsflygel full av det orörda arvet efter konstnären Tyra Kleen. Nu har det blivit en forskningsuppgift för livet.

[Universitetsläraren]

Open Week - ny designfestival på HDK

[2017-10-24] Nu satsar HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk, på en ny designfestival. Den 20-26 november hålls HDK: Open Week, där högskolan vill synliggöra lärande inom design och konsthantverk.

[Djungeltrumman]

Norrköping smakstartar med byggdag

[2017-10-24] Norrköping ska genomgå en metamorfos. Snart är det byggstart och redan på torsdag den 26:e oktober kan den som vill fördjupa sig i byggfrågor - på årets Byggdag.

[Norrköping News]

Filmfotokurs den 17 november

[2017-10-24] Filmfotokursen ges i workshopform där teori varvas med egna övningar. Kursen ingår i projektet EFTERTEXT och är ett samarbete mellan Kulturenheten Film vid Region Uppsala, Film i Sörmland och Film i Örebro län.

[Landstinget i Uppsala län]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?