• Vetenskapsmarschen lockade flera hundra deltagare

[2017-04-24] Drygt 600 personer samlades på Gustaf Adolfs torg den 22 april för att delta i March for science, en internationell hyllning till vetenskap och forskning. - Vi måste ständigt kämpa för vetenskapens status, den här marschen är bara början, förklarade Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet som, tillsammans med bland andra Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, talade på Götaplatsen.

• Regeringen utser Eva Wiberg som ny rektor

[2017-04-21] Idag, torsdag 20 april, har regeringen formellt beslutat att utse Eva Wiberg till ny rektor för Göteborgs universitet. Den 1 juli tillträder hon sitt nya uppdrag.

• Latest news in the GU Journal, May

[2017-04-21] Read about: Populism is shaking the university world. Mobile phone facilitate human communication. Samin Adwan ¿ a leading peace researcher and much more.

• Senaste numret av GU Journalen

[2017-04-19] Läs om: Slå vakt om den fria vetenskapen! Sommarskola för nyanlända. Forskning eller vård? Vilka regler ska läkare och forskare luta sig emot? Och mycket mera i ett extra tjockt vårnummer.

• Påsken - en högtid i ständig förändring

[2017-04-13] Påsken är den viktigaste helgen för den kristna kyrkan. Men den är också en högtid som många idag förknippar med vårljus, godis och god mat. Och synen på påsken kan bero på att den inte infaller på samma datum varje år. Med hjälp av forskare från Göteborgs universitet kan du fördjupa dina kunskaper om påsken.

• HDK och Akademin Valand gör alumnträff tillsammans

[2017-04-12] Den 15 maj går HDK och Akademin Valand över institutionsgränserna och arrangerar en gemensam alumnträff. Filmalumnen Karin Ekberg och vinnare av Tempo Documentary Award, kommer bland annat att berätta om sin resa från student till nu. Båda prefekterna är på plats och hälsar välkomna.

• Ny väg till revisorsjobbet

[2017-04-11] Nu inrättar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett ettårigt kurspaket för den som vill bli auktoriserad revisor, ekonomichef, controller eller konsult. Mycket positivt, menar företrädare för branschen som efterlyst denna typ av utbildning.

• Alumner i Egypten inbjudna till alumnträff i Kairo

[2017-04-06] Svenska alumnnätverket i Egypten bjuder in alla alumner i Sverige till en alumnträff på den svenska ambassaden i Kairo 20 april.

• Alumnträff med film för pedagoger 26 april

[2017-04-06] Med avstamp i filmen "Allt för dig bror" som visades på Göteborgs Internationella Filmfestival 2017, vill arrangerande studievägledare skapa ett tillfälle till diskussion och reflektion kring förortens skola.

• March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

[2017-04-03] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.