• Prisbelönt regissör från filmutbildningen

[2017-10-20] - Det var ett stålbadsprojekt. Blod svett och tårar. Jag jobbade på den i fem år. Det är nog det tuffaste jag har gjort. Det gör man nog bara en gång i livet, säger Jonas Selberg Augustsén i en intervju av Norrbottens-Kuriren, om att han redan under filmutbildningen på Göteborgs universitet började med en dokumentärfilm.

• Nya ledningen för Göteborgs universitet fulltalig

[2017-10-19] Rektor Eva Wiberg är nu klar med rekryteringen av sin nya universitetsledning. Nuvarande områdeschef Anna Lindholm tar över som universitetsdirektör. Göran Landberg, chef för Wallenberg Center för Molekylär och Translationell Medicin, blir ny vicerektor för forskning. Fredrika Lagergren, prefekt vid Institutionen för tillämpad IT, får den nyinrättade posten som vicerektor för samverkan. Alla tillträder vid årsskiftet.

• Hur ser framtiden ut för sanning?

[2017-10-18] Återigen är det dags för Nobel Week Dialogue i Göteborg. I år är temat "The Future of Truth" - en högaktuell fråga som kommer att diskuteras av Nobelpristagare, världsledande forskare och beslutsfattare ur vinklar som ekonomi, media, politik, filosofi, religion, vetenskap och kultur. Anmälan krävs.

• Kazuo Ishiguro - ett både väntat och oväntat val av Nobelpristagare

[2017-10-16] Nobelpriset i litteratur år 2017 går till den japansk-brittiska författaren Kazuo Ishiguro. Ett lite lagom oväntat val anser många - om än inte lika oväntat som förra årets nobelpristagare Bob Dylan.

• Studenter ger ut manifest om humaniora och aktivism

[2017-10-13] I antologin Manifest skriver 26 studenter om humaniora och aktivism kopplat till dagens politiska klimat. Boken rymmer texter om folkbibliotek, främlingar, feminism och förståelse - och så åtta helt tomma sidor.

• Alumnträff på ambassaden i Washington D.C.

[2017-10-12] För första gången har Göteborgs universitet en alumnträff i USA. Det sker på ambassaden i Washington D.C. 25 oktober, tillsammans med fyra andra stora svenska universitet. Eventet görs i samband med att forskare presenterar forskning i framkant inom migration, cancer och hållbarhet.

• Ekonomipriset 2017: "Mycket stor praktisk betydelse för samhället"

[2017-10-11] Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas i år Richard H. Thaler, University of Chicago, USA. Professor Olof Johansson-Stenman, prodekan på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet kommenterar årets ekonomipris.

• Frölunda Indians tar forskningen till hjälp

[2017-10-10] Bättre träningar och matchresultat med hjälp av vetenskap och evidensbaserad kunskap. Det förväntas bli resultatet när ishockeyklubben Frölunda Indians videoanalytiker Erik Lignell genomför doktorandstudier vid Göteborgs universitet.

• Kemipriset för avbildning av livets molekyler

[2017-10-05] Årets nobelpris i kemi 2017 går till tre forskare för avbildning av livets molekyler och en mikroskopiteknik som har revolutionerat biokemin.

• Kommenterar nobelpriset i fysik

[2017-10-05] Astrofysiker Maria Sundin och professor Måns Henningson kommenterar årets nobelpris i fysik 2017. Priset går till tre amerikanska forskare för deras banbrytande forskning om gravitationsvågor. ¿ Det här är så roligt för hela fysiken och astrofysiken. Jag är jätteglad, säger Maria Sundin.